Winkelwagen
€ 0,00
Verzendkosten: 0,00
Totaal ex BTW: 0,00
Zoeken
f04fb5c7d0609cb95723880be3a65140.jpg

Bright light Alternative

Waarom BLA-Design? Bright Light Alternative biedt u verlichting aan in diverse soorten en maten met het doel uw oude verlichting te vervangen en eventueel de bestaande armaturen te gebruiken. Wij streven naar goede kwaliteit met een normale prijs. Het verschil zit hem in de hoeveelheid licht gekoppeld aan het spectrum en tevens het energieverbruik.

De markt is overspoeld met LED-shops, veilingsites en winkels die LED als extra in hun assortiment hebben met een scala aan goedkope producten. Hiervan is echter de vraag of de garantie die gegeven wordt, ook geclaimd kan worden. Tevens is de klanttevredenheid niet gegarandeerd. Zowel door afwijking van het product dan wel misleiding van wat het effect nu uiteindelijk is.

Ons assortiment bestaat uit een serie verlichting voor in en om het huishouden en tevens voor bedrijven. Deze producten zijn in eigen beheer getest en waar nodig verbeterd. LED hoeft namelijk niet in alle vormen voordelig te zijn, een juist product zal dan ook zorgen voor een betere efficiëntie. De intensiteit van de lamp moet uiteraard ook aan uw verwachtingen voldoen, vandaar dat wij in veel gevallen sterkere lampen leveren dan die om u heen aangeboden worden. Een dimfunctie maakt de lamp dan ook tot een kwalitatief product die in elke situatie past.

Wij als LED gespecialiseerd bedrijf voorzien in alle denkbare mogelijkheden in uw behoefte. Montage in het werk behoort dan ook tot de mogelijkheden. Nieuwe innovaties behoren tot onze en daarmee ook uw toekomst. Kijk gerust rond in onze web-shop & voorbeeldentuin, heeft u vragen? Weerhoudt u zich dan niet om contact met ons op te nemen!

LEDOpbouw high power LED BLA-Design.nl
De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode (licht uitstralende diode) wat de functie van het component aanduidt. Oorspronkelijk is de LED een diode, ander woord voor weerstand.
Dit elektronische component is een halfgeleidercomponent die licht uitzendt als er (elektrische) stroom in de juiste richting word gezonden.

 
 
 
Gemiddelde levensduur
non-stop gebruik
Uren Dagen Jaren
Gloeilamp
1000
42
0,12
Halogeenlamp
2000
83
0,23
TL-buis
10000
208
0,57
Spaarlamp
12000
500
1,37
LED-lamp
50000
2083
5,71

Vul hier de gegevens in en ervaar uw besparing!
Huidige gloeilampen & Nieuwe LED verlichting
Aantal te vervangen Gloeilampen 1
Wattage gloeilamp
Wattage Led lamp
Branduren per dag
Branduren per jaar
Prijs per kWh
Besparing per jaar 
 www.bla-design.nl
 
Details verbruik / Besparingen
                 
Met 1 Lamp per jaar Verbruik Stroomkosten CO2 Zwavel
Verbruik 1 normale lamp
 
kWh
 
 
kg
 
gr
Verbruik 1 LED-lamp
 
kWh
 
 
kg
 
gr
 
Totaal volgens boven opgeven gegevens
Huidige verlichting:
 
kWh
 
 
kg
 
gr
Met ledverlichting:
 
kWh
 
 
kg
 
gr
 
Uw besparing per jaar:
 
kWh
 
 
kg
 
gr
Momenteel zijn wij druk met het updaten en verbeteren van de site, zo zullen wij de kennisbank aanpassen en klantwaarderingen toevoegen. Excuus voor het ongemak, bij specifieke vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.
LED V.S. Halogeen & Gloeilamp
Stroom & Dimmers
Wisselstroom 230Volt
In Nederland gebruiken we 230Volt als netstroom, deze stroom heeft een wisselspanning. Wisselspanning is kort gezegd een spanning die onderbroken wordt. Dit loopt in een regelmaat op en ook weer af, zou je dit in een tabel bekijken dan krijg je een nette golfvormig (lijn) diagram waar de spanning in toe en ook weer in af neemt.    
                                        
FASE AANSNIJDING
Faseaansnijding kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een LED lamp of spot te dimmen, deze “aansnijding” zorgt ervoor dat de wisselstroom met zijn sinusvorm na de nul-doorgrang (het nulpunt in de sinustabel) langer op 0 blijft staan. Hier wordt de stroom dus tegengehouden en daardoor kan de lamp dimmen, dit gebeurt voor de sinusboog heet dit aansnijding. Als de sinusboog verder wordt aangesneden zal de lamp of ledspot ook verder dimmen.
Fase aansnijding komt veel voor bij LED lampen en LED spots terwijl veel halogeenlampen en oude dimmers werken met een Fase afsnijding (zie faseafsnijding). Om kapitaal vernietiging van oude dimmers te voorkomen en de prijs te drukken zijn wij van BLA-Design.nl met de fabrikanten verder gaan kijken naar andere oplossingen met als resultaat LED inbouwspots met fase afsnijding in de drivers.
 
FASE afSNIJDING
Faseafsnijding is veel toegepast in traditionele systemen met hallogeen lampen en andere gedimde elementen. De afsnijding is aan het einde van de Sinusboog, de sinusvormige wisselstroom wordt aan het einde van zijn sinusboog afgesneden/ gestopt waardoor de sinusboog al vroegtijdig op het nulpunt beland. Deze houd hij vast tot aan het gebruikelijke nulpunt van de wisselstroom. Hoe verder de boog afgesneden wordt hoe verder de lamp zal dimmen.
Doordat veel huishoudens en bedrijven al met deze fase afsnijding dimmers werken en deze dus al ingebouwd zitten hebben wij ons assortiment ook compatibel gemaakt met fase afsnijding. Zo hoeven dimmers niet onnodig te worden vervangen en heeft de omslag tot LED en energiezuinig verlichten niet meer een hoge prijskaart.